Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Czekoladowe babeczki z budyniem

 

Składniki:

  • 1 szklanka musli z płatkami i bakaliami
  • 1 tabliczka czekolady
  • 1 łyżka masła
  • pół opakowania budyniu
  • 1 szklanka mleka do budyniu
  • pół owocu granatu
  • 1 łyżeczka cukru wanilinowego

Sposób wykonania:

  1. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej.
    Wówczas dodać do niej posiekane bakalie, rozdrobnione musli, masło oraz cukier waniliowy.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Powstały krem przelać do małych foremek i wstawić do lodówki do zastygnięcia.
    W między czasie przygotować budyń.
    Gdy babeczki zastygną rozłożyć na nich budyniowa masę i udekorować całość pestkami granatu.

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *