Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciastka smażone na oleju

 

Składniki:

  • 1/2 kg mąki
  • 1/2 twarogu
  • 1/2 szkl. cukru
  • 1 łyżka sody
  • 4 jaja bez dwóch białek
  • 0,5 kostki masła
  • 2 płaskie łyżeczki octu

Sposób wykonania:

  1. Twaróg i margarynę przetrzeć przez maszynkę.
    Następnie do jajek dodać cukier i dokładnie utrzeć.
    Wówczas połączyć je z twarogiem i margaryną.
    Wsypać mąkę przesianą z sodą oraz dodać ocet.
    Całość dokładnie wyrobić na gładkie ciasto.
    Następnie ciasto rozwałkować i wykroić z niego szklanką kółka.
    Kieliszkiem wykocić mniejsze kółeczka na środku ciastek.
    Gotowe ciastka wrzucać na rozgrzany olej i smażyć tak jak pączki.
    Przed podaniem można polać lukrem lub posypać cukrem pudrem.

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *