Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Babeczki z rodzynkami i migdałami

 

Składniki:

  • 25 dag mąki
  • 25 dag cukru
  • 25 dag masła lub margaryny
  • 6 jajek
  • 10 dag rodzynków
  • 2 dag otartej skórki cytrynowej
  • 10 dag migdałów
  • 3 dag cukru pudru
  • 2 dag masła do smarowania blachy

Sposób wykonania:

  1. Do żółtek dodać masło oraz wsypać cukier.
    Całość dokładnie utrzeć na puszty tą masę.
    Wówczas dodać przesianą mąkę, skórkę z cytryny, rodzynki, które wcześniej obtoczyć w mące oraz posiekane migdały.
    Dokładnie wymieszać po czym dodać biała ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć.
    Powstałe ciasto przelać do małych foremek.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i piec około 30 minut.
    Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *