Składniki:
- 25 dag mąki
- 25 dag cukru
- 25 dag masła lub margaryny
- 6 jajek
- 10 dag rodzynków
- 2 dag otartej skórki cytrynowej
- 10 dag migdałów
- 3 dag cukru pudru
- 2 dag masła do smarowania blachy
Sposób wykonania:
- Do żółtek dodać masło oraz wsypać cukier.
Całość dokładnie utrzeć na puszty tą masę.
Wówczas dodać przesianą mąkę, skórkę z cytryny, rodzynki, które wcześniej obtoczyć w mące oraz posiekane migdały.
Dokładnie wymieszać po czym dodać biała ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć.
Powstałe ciasto przelać do małych foremek.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i piec około 30 minut.
Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Liczba porcji: 6