Składniki:
- 20 dag cukru
- 35 dag mąki
- 1 kostka masła (25 dag)
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 łyżki jogurtu
- 1 pomarańcza
Sposób wykonania:
- Do miski przełożyć masło, jogurt, cukier i cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia.
Całość dokładnie utrzeć na jednolitą masę.
Wówczas dodać przesianą mąkę oraz skórkę z pomarańczy.
Dokładnie wyrobić.
Z powstałego ciasta uformować małe kulki, które lekko spłaszczyć ręką.
Ułożyć ciastka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec na złoto około 15-20 minut.
Po upieczeniu udekorować według upodobań np. czekoladą.
Liczba porcji: 6