Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasteczka waniliowe Eweliny

 

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
  • 1 jajko
  • 3 krople aromatu waniliowego
  • szczypta soli
  • pół szklanki cukru
  • 3/4 masła
  • 1/2 opakowania proszku do pieczenia

Sposób wykonania:

  1. Do masła dodać cukier i całość utrzeć do uzyskania puszystej masy.
    Wówczas wbić do niej jajka i dodać aromat.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Następnie nie przerywając mieszania wsypywać stopniowo mąkę przesiana wcześniej z proszkiem do pieczenia i solą.
    Z powstałego ciasta formować ciasteczka, które układać na blasze wyłożonej papierem pergaminowym.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 20 minut.

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *