Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: gotowanie

Kokosanki Gohy

Składniki: 2 jajka 1/2 szklanki cukru 1/4 kostki margaryny 30 dag. wiórków kokosowych Sposób przyrządzenia: Jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę, masło stopić, nieco wystudzić i następnie zmiksować z masą jajeczną i wsypać wiórki, całość dokładnie wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, dwiema łyżeczkami nakładać małe porcje. Piec około 12 minut w piekarniku nagrzanym…

Mandarynki w karmelu

Składniki: 10 mandarynek, słodkich bez pestek 30 dkg cukru 1 szklanka soku pomarańczowego szczypta cynamonu Sposób przyrządzenia: Mandarynki umyć ciepłą wodą, osuszyć. Obrać dokładnie ze skóry i włókniny, podzielić owoc na części. Przygotować karmel. W rondlu rozgrzać cukier, powoli podgrzewać aż lekko zbrązowieje i zaczną się tworzyć Bomble, dodać sok pomarańczowy i szczyptę cynamonu. Dodać…

Mrożony mus jogurtowo bananowy

Składniki: 30 dkg dobrego, gęstego jogurtu 10 dkg miodu 2 banany Dodatki: tarta czekolada owoce Sposób przyrządzenia: Jogurt, obrane i pokrojone banany, miód zmiksować, Wstawić do zamrażarki, pozostawić na około 8 godzin. Dno i boki pucharku obłożyć owocami, nałożyć zamrożonego musu, posypać tartą czekoladą i podawać. Pychota.

Zapiekane nektarynki faszerowane kiwi i migdałami

Składniki: 2 duże, dojrzałe nektarynki lub brzoskwinie 1 kiwi 2 słodkie migdały 1 jajko 1 białko jajka 2 łyżeczki cukru 2 łyżeczki cukru pudru Sposób przyrządzenia: Żółtko jajka oddzielić od białka, białko schłodzić mocno w lodówce. Nektarynki przekroić na połowę, usunąć pestki, łyżeczką ostrożnie wydrążyć część miąższu, Kiwi obrać ze skóry. Miąższ nektarynki, kiwi i…