Składniki: paczka ryżu preparowanego 15 dag krówek 25 dag toffi łyżka mleka 1/2 kostki margaryny 3 łyżeczki kakao Sposób przyrządzenia: Na małym ogniu zagotować margarynę, krówki i mleko. Następnie dodać kakao, ryż, wymieszać i lekko przestudzić. Z masy uformować kulki lub szyszki i odstawić do ostygnięcia. Można obtoczyć je w wiórkach kokosowych, maku, cukrze krysztale.
Tag: gotowanie
Wódka
Red Mint
by Dominika Wojtczak • • 0 Comments
Składniki: 50 ml Wódka Żołądkowa z Miętą ½ świeża limonka (6 cząstek) 5 listków świeżej mięty pieprzowej 120 ml Soku żurawinowego Sposób przyrządzenia: Rozgnieć w wysokiej szklance listki mięty i wrzuć 6 cząstek limonki. Uzupełnij szklankę kruszonym lodem. Wódkę i sok żurawinowy wlej do shaker’a z lodem. Wymieszaj i przelej zawartość do szklanki. Dekoruj liściem…
Wódka
Mint Surfem
by Dominika Wojtczak • • 0 Comments
Składniki: 50 ml Wódka Żołądkowa z Miętą 20 ml likier melonowy 20 ml sok ze świeżej cytryny 50 ml sok jabłkowy Sprite lub 7up Sposób przyrządzenia: Uzupełnij szklankę kruszonym lodem. Wódkę, likier melonowy, sok ze świeżej cytryny i sok jabłkowy wlej do shaker’a z lodem. Wymieszaj i przelej zawartość do szklanki. Dopełnij Spritem lub 7-up.…
Wódka
Cafe Crčme
by Dominika Wojtczak • • 0 Comments
Składniki: 40 ml Wódka Żołądkowa z Miodem 30 ml Creme by Żołądkowa Gorzka 30 ml mleko 30 ml napar z kawy (ekspress) 20 ml syrop waniliowy Sposób przyrządzenia: Do wysokiej szklanki wrzuć kilka kostek lodu. Wszystkie składniki przelej do shaker’a z lodem. Wymieszaj i przelej zawartość do szklanki. Górę posyp czekoladą.
Ciastka
Ryżowe ciasteczka
by asiakiers • • 0 Comments
Składniki: paczka kleiku ryżowego pół kostki margaryny 3 łyżki śmietany 3 jaja pół szklanki cukru 5 łyżeczek wiórek kokosowych cukier waniliowy łyżeczka proszku do pieczenia dżem lub konfitura (niekoniecznie) Sposób przyrządzenia: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Po wyrobieniu formatujemy z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego. Na blasze wyłożonej posmarowanym pergaminem lub folią ( w przypadku…