
Składniki:
- kruche ciasto
- masło
- 500 g malin
- 3 łyżki dżemu malinowego
- galaretka o smaku malinowym

Składniki: 20 okrągłych biszkopcików ½ słoika galaretki porzeczkowej polewa czekoladowa Sposób wykonania: Na biszkopcikach rozłożyć po ½ łyżeczki galaretki. Następnie polać całość polewą i odstawić aby zastygła.
Składniki: 6-7 granatów 2 ½ szkl. wody 1 cytryna 1 1/3 szkl. cukru 10 listków żelatyny olejek pomarańczowy Sposób wykonania: Wodę doprowadzić do wrzenia z dodo datkiem cukru, wówczas dodać rozpuszczoną w małej ilości wody żelatynę. Następnie dodać sok z granatów i cytryny oraz parę kropel olejku pomarańczowego. Całość dokładnie wymieszać, przecedzić, przelać do miseczek…
Składniki: 1 1/3 szkl. cukru 1 cytryna łyżka żelatyny 1 szkl. słodkiego czarownego wina cynamon 3-6 goździków Sposób wykonania: Cukier i skórkę z cytryny zalać 3 ½ szkl. wody i doprowadzić do wrzenia, wówczas dodać rozpuszczoną w małej ilości żelatynę. Całość wymieszać i wlać jeszcze wino oraz sok z cytryny. Przecedzić i doprawić do smaku…