Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: filety z tilapii

Panga (tilapia) z pomidorami i cebulką

Składniki: 1 kg filetów z pangi lub tilapii mąka sok z cytryny sól, biały pieprz 4 cebule 4 pomidory Sposób przyrządzenia: Umytą i osuszoną  rybę pokroić na porcje. Skropić je sokiem z cytryny, posypać przyprawą i odstawić na 20-30 minut do lodówki. Następnie porcje ryby z obu stron oprószyć mąką i kłaść na mocno rozgrzany…

Tilapia w ostrym sosie

Składniki: Sos: 2 duże czerwone papryki 2 – 3 łyżki oliwy z oliwek 1 cebula 1 – 2 ząbki czosnku 4 łyżki śmietany lub jogurtu sól, pieprz do smaku, chili Tilapia: 50 dkg filetów z tilapii sok z cytryny mąka oliwa z masłem do smażenia sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Przygotować sos. Paprykę obrać ze skórki…

Tilapia w zielonym sosie

Składniki: Sos: 2 żółtka 4 łyżka białego wina 2 łyżki masła 1 łyżka soku z cytryny szczypiorek, koperek, natka pietruszki i inne ulubione zioła sól, pieprz Tilapia: tilapia mrożona sok z cytryny olej i masło do smażenia sól, pieprz biały Sposób przyrządzenia: Przygotować sos. W rondelku, na małym ogniu, rozetrzeć żółtka z białym winem do…

Tilapia saute

Składniki: tilapia mrożona sok z cytryny olej i masło do smażenia sól, pieprz biały, papryka Sposób przyrządzenia: Filety z tilapii są zazwyczaj zamrożone w związku z tym należy je odpowiednio wcześnie powoli rozmrozić. Rozmrożone filety umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, przyprawić, odstawić na 30 minut do lodówki. Na patelni rozgrzać olej, dodać masło i…

Panga zapiekana z ziemniakami i serem

Składniki: pół kilograma filetów z pangi 12 średnich ziemniaków bazylia sól, pieprz 6 plastrów sera żółtego śmietanka 18% 3 jajka łyżeczka masła bułka tarta Sposób przyrządzenia: Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie(aby się nie rozleciały) odcedzamy i kroimy w plastry. Pangę kroimy i pieczemy na patelni z przyprawami (bez panierki). Naczynie do zapiekania smarujemy…