Składniki: 1 kg podzielonych na porcje filetów z pangi lub innej ryby sól, pieprz cytryna olej do głębokiego smażenia Ciasto: 2 jajka 1 łyżka oleju ½ szklanki białego wytrawnego wina 15 dkg mąki pszennej sól Sposób przyrządzenia: Porcje ryby podzielić na porcje, przyprawić solą i pieprzem. Składniki ciasta dokładnie zmiksować. W odpowiednio dużym rondlu rozgrzać…
Tag: filety z pangi
Panga
Filet z pangi w śmietanowym sosie
by Alina Siemińska • • 0 Comments
Panga
Gotowany na parze filet z pangi z zieloną cebulką i imbirem
by Halina Synowiec • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg podzielonego na porcje fileta z pangi kilka „piórek” zielonej cebulki pokrojonej na 2 cm odcinki 2 cm kawałek kłącza imbiru pokrojony w zapałkę 1 łyżka oleju 1 łyżka jasnego sosu sojowego Sposób przyrządzenia: Przyprawione solą i pieprzem porcje ryby ugotować na parze. W międzyczasie na patelni rozgrzać olej, dodać cebulkę, imbir i…
Zupa rybna
Zupa rybna czosnkiem pachnąca
by Ela • • 0 Comments
Zupa rybna
Zupa rybna z jajkiem
by Marek Jeżewski • • 0 Comments
Składniki: 30 dkg filetów z pangi podzielonych na porcje 2 ugotowane na twardo, pokrojone na połowę jajka 2 liście sałaty lodowej pokrojonej w paseczki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filety rybne zalać 4 szklankami zimnej wody, doprowadzić do wrzenia, dodać przyprawy i powolutku gotować przez 5 minut, dodać paseczki sałaty, gotować jeszcze 2 minuty. Skorygować smak…