Składniki: 50 dkg filetów z pangi 3 łyżki mąki kukurydzianej sól, pieprz, papryka do smaku Sos: 1 łyżka majonezy 2 łyżki jogurtu 1 łyżka kaparów 1 łyżeczka posiekanego koperku Sposób przyrządzenia: Filety umyć, dokładnie osuszyć, podzielić na porcje. Mąkę kukurydzianą wymieszać z przyprawami. W tak przygotowanej mieszance panierować porcje ryby. Na patelni rozgrzać olej, smażyć…
Tag: filety z pangi
Panga
Filet z pangi w sosie pomidorowym
by Adrianna Wagner • • 0 Comments
Łosoś z grilla
Panga lub łosoś z grilla w sosie chrzanowym
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki:
- 1 kg grubych filetów z pangi
Marynata:
- 3 łyżki oleju
- 1 łyżka tartego chrzanu
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 rozgnieciony ząbek czosnku
- sól, mielony pieprz
Sos:
- ¾ szklanki dobrej śmietany kremowej
- ¼ szklanki majonezu
- 2 łyżki tartego chrzanu
- 2 łyżki posiekanych, ulubionych ziół
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżeczka sosu sojowego
Panga
Tilapia lub panga w pikantnej panierce
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: filety rybne curry mielone ostra papryka mielona sól olej Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone filety rybne natrzeć olejem. Przyprawy wymieszać w miseczce i tą mieszankę „wetrzeć” w filety. Smażyć na mocno nagrzanym oleju 3 – 5 minut z każdej strony zależnie od grubości. Podawać z pieczywem lub innymi dodatkami i zieleniną.