Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: filety śledziowe

Solone grzyby z śledziem

Składniki: 250 g solonych grzybów 200 g filetów śledziowych 3 cebule 2 łyżki oleju sól pieprz szczypiorek Sposób wykonania: ½ grzybów, cebulę oraz śledzie zemleć w maszynce. Następnie resztę grzybów posiekać i dodać do masy. Skropić olejem, przemieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.

Śledzie w białym winie

Składniki: 50 dag śledzi 200 ml wody 2-3 goździki 1 listek laurowy 3-4 ziarenka ziela angielskiego 3-4 ziarenka pieprzu szczypta cukru 200 ml wytrawnego białego wina 5 dag rodzynek 3 cebule natka pietruszki Sposób wykonania: Śledzie zalać wodą i odstawić aby namokły po czym pokroić je na kawałki. W między czasie wodę z dodatkiem przypraw…

Śledziowa układanka

Składniki: 350 g filetów śledziowych 2 cebule 4 jajka ugotowane na twardo 4 ugotowane ziemniaki 2 ugotowane marchewki 3 ugotowane buraki 2/3 szkl. majonezu Sposób wykonania: Śledzie pokroić na małe kawałeczki. Następnie jajka i cebule posiekać. Warzywa zetrzeć na tarce. Układać w półmisku na przemian cebulę, śledzie, ziemianki, jajka, marchewki i buraki aż do skończenia…

Śledzie w czerwonym sosie

Składniki: 4 płaty śledzia solonego (wymoczone w wodzie) 4 duże cebule 2 łyżki koncentrat pomidorowego 2 łyżki miodu 2 łyżki octu 0,5 szkl. oleju sól pieprz vegeta papryka czerwona w proszku do dekoracji natka pietruszki Sposób wykonania: Cebulę podsmażyć na oleju do miękkości ,dodać przyprawy, koncentrat, miód, a na końcu ocet. Ostudzić ,wymieszać z pokrojonymi…