Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: filety rybne

Miętus z papryką i boczkiem

Składniki: 80 dag miętusa 4 plastry boczku 1 zielona papryka 1 cebula 4 łyżki mąki ¼ szkl oliwy z oliwek ¾ szkl mleka 2 łodyżki posiekanego koperku sól pieprz Sposób wykonania: Boczek pokroić na paseczki, które przesmażyć na rozgrzanej patelni. Wówczas dodać pokrojoną paprykę pozbawioną gniazd nasiennych oraz pokrojona w piórka cebulę. Całość dusić na…

Pstrąg marynowany Justyny

Składniki: 4 pstrągi 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki octu 2 łyżki białego wytrawnego wina 3 łyżki bułki tartej 4 łyżki masła 1 jajko sól pieprz Sposób wykonania: Pstrągi dokładnie oczyścić i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Następnie oliwę wymieszać z winem, octem, solą oraz pieprzem. Powstałą marynatą zalać pstrągi i wstawić na kilka godzin…