Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczona dorada w białym winie

 

Składniki:

 

  • 1 kg dorady
  • 4 łyżki mąki
  • 10 dag masła
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • ½ l białego wytrawnego wina
  • kilka listków szałwii
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Rybę dokładnie oczyścić po czym oprószyć ją solą i obtoczyć  w mące.
Obsmażyć z obu stron na złoto na rozgrzanym maśle.
Wówczas przełożyć ją do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą.
Zalać ją winem i posypać listkami szałwii.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekać około 15 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *