Składniki: 4 pstrągi 3 bulwy fenkułu 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki masła 1 łyżka posiekanej natki pietruszki garść płatków migdałowych ½ cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Oczyszczony fenkuł pokroić na plasterki i obsmażyć je na rozgrzanym tłuszczu. Następnie pstrągi oprószyć je solą oraz pieprzem i obtoczyć w płatkach migdałowych. Przełożyć je na patelnie…
Tag: filety rybne
Porady i Ciekawostki
Lin w śmietanie z koperkiem
by Filip Musioł • • 1 Comment
Składniki: 1 kg lina 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy z oliwek 3 łyżki mąki ½ szkl śmietany 1 szkl bulionu warzywnego 2 łyżki posiekanego koperku sól pieprz Sposób wykonania: Ryby dokładnie oczyścić po czym podzielić na mniejsze kawałki. Oprószyć je solą i obtoczyć w mące. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty…
Porady i Ciekawostki
Dorsz w soku z mandarynek z grilla
by Dorota Tymiński • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Dorsz w boczku z grilla
by Adam Bojanowski • • 0 Comments
Składniki: 1 kg filetów z dorsza 2 łyżki musztardy 1 łyżeczka tymianku kilka plasterków boczku sól pieprz Sposób wykonania: Oczyszczone filety z dorsza pokroić na mniejsze kawałki. Oprószyć je pieprzem i posmarować musztardą. Następnie każdy kawałek ryby owinąć plasterkiem boczku. Spiąć wykałaczką aby roladki się nie rozpadły. Piec na grillu ze wszystkich stron do momentu,…