Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Halibut z ziołowym sosem z grilla

 

Składniki:

 

  • 1 kg filetów halibuta
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki posiekanych listków bazylii
  • 2 ząbki czosnku
  • kilka filetów anchois
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • szczypta cukru

Sposób wykonania:
Filety rybne oprószyć solą oraz pieprzem i posmarować oliwą.
Przełożyć je do koszyczków do pieczenia na grillu i piec na złoto ze wszystkich stron.
W między czasie natkę pietruszki i bazylię zmiksować z dodatkiem czosnku, filecików anchois.
W trakcie miksowania dodać sok z cytryny oraz oliwę z oliwek.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Gotową rybę polać sosem przed podaniem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *