Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pstrąg z migdałami i fenkułem

Składniki:

  • 4 pstrągi
  • 3 bulwy fenkułu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • garść płatków migdałowych
  • ½ cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Oczyszczony fenkuł pokroić na plasterki i obsmażyć je na rozgrzanym tłuszczu.
Następnie pstrągi oprószyć je solą oraz pieprzem i obtoczyć w płatkach migdałowych.
Przełożyć je na patelnie z fen kułem i smażyć z obu stron an złoto.
Przed podaniem posypać je natka pietruszki i udekorować plasterkami cytryny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *