Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pstrągi w kminku z natką

Składniki:

  • 4 pstrągi
  • 4 gałązki pietruszki
  • 4 plastry cebuli
  • sok z 1 cytryny
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • ½ łyżeczki kminku

Sposób wykonania:
Do miseczki wlać sok z cytryny.
Dodać oliwę z oliwek, kminek oraz sól i pieprz do smaku.
Do powstałej maranty włożyć  wypatroszone ryby i odstawić na 2 godziny.
Po tym czasie odsączyć ryby z marynaty i do środka każdej ryby włożyć plasterek cebuli i gaszki natki pietruszki.
Ułożyć pstrągi na tacce i piec na grillu na złoty kolor.
W trakcie pieczenia obracając aby pstrąg równomiernie się zarumieniły.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *