Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: filety rybne

Śledziowa układanka

Składniki: 350 g filetów śledziowych 2 cebule 4 jajka ugotowane na twardo 4 ugotowane ziemniaki 2 ugotowane marchewki 3 ugotowane buraki 2/3 szkl. majonezu Sposób wykonania: Śledzie pokroić na małe kawałeczki. Następnie jajka i cebule posiekać. Warzywa zetrzeć na tarce. Układać w półmisku na przemian cebulę, śledzie, ziemianki, jajka, marchewki i buraki aż do skończenia…

Zupa piure z filetów rybnych

Składniki: 300 g filetów z ryby 7-8 pomidorów 2 cebule 1 marchewka 1 pietruszka 6 łyżek masła 2 łyżki maski 1,9 l wody sól Sposób wykonania: Filety pokroić na mniejsze kawałki, które zalać osoloną wodą i ugotować po czym odcedzić i zemleć dwukrotnie w maszynce. Następnie cebulę, marchewkę i pietruszkę posiekać po czym wrzucić na…

Pikantny tatar

Składniki: • 35 dag tuńczyka • 1 szkl. oleju roślinnego • 20 płatów do pierożków won ton • 2 dymki • 1 łyżka sosu sojowego • sok z ½ limonki • 1 łyżeczka sosu chili • 1 łyżka oleju sezamowego • 1 łyżeczka marynowanego imbiru • 20 liści bazylii Sposób wykonania: Płaty ciasta smażyć na…

Pieczony łosoś z anchois

Składniki: 1, 20 kg łososia 2 cytryny tłuszcz 5 filecików anchois 3 łyżki masła sól biały pieprz Sposób wykonania: Łososia sparzyć wrzątkiem po czym osuszyć na papierowym ręczniku. Następnie oprószyć ją solą oraz pieprzem i skropić sokiem z jednej cytryny. Rybę ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i…

Jesiotr zapiekany z serem

Składniki: 1,5 kg jesiotra 4 ugotowane żółtka 1 ½ szkl. śmietany 1/3 szkl. 35 octu łyżka masła 2 łyżki oleju sok z ½ cytryny ¾ szkl. pokruszonych sucharów 1 szkl. żółtego sera sól pieprz gałka muszkatołowa Sposób wykonania: Jesiotra oprószyć solą i odstawić na 2 godziny. W między czasie żółtka rozetrzeć dodając śmietanę, ocet oraz…