Składniki: 350 g filetów śledziowych 2 cebule 4 jajka ugotowane na twardo 4 ugotowane ziemniaki 2 ugotowane marchewki 3 ugotowane buraki 2/3 szkl. majonezu Sposób wykonania: Śledzie pokroić na małe kawałeczki. Następnie jajka i cebule posiekać. Warzywa zetrzeć na tarce. Układać w półmisku na przemian cebulę, śledzie, ziemianki, jajka, marchewki i buraki aż do skończenia…
Tag: filety rybne
Zupa rybna
Zupa piure z filetów rybnych
by Jadwiga Krawczyk • • 0 Comments
Składniki: 300 g filetów z ryby 7-8 pomidorów 2 cebule 1 marchewka 1 pietruszka 6 łyżek masła 2 łyżki maski 1,9 l wody sól Sposób wykonania: Filety pokroić na mniejsze kawałki, które zalać osoloną wodą i ugotować po czym odcedzić i zemleć dwukrotnie w maszynce. Następnie cebulę, marchewkę i pietruszkę posiekać po czym wrzucić na…
Ryby
Pikantny tatar
by Waldek K • • 0 Comments
Składniki: • 35 dag tuńczyka • 1 szkl. oleju roślinnego • 20 płatów do pierożków won ton • 2 dymki • 1 łyżka sosu sojowego • sok z ½ limonki • 1 łyżeczka sosu chili • 1 łyżka oleju sezamowego • 1 łyżeczka marynowanego imbiru • 20 liści bazylii Sposób wykonania: Płaty ciasta smażyć na…
Łosoś
Pieczony łosoś z anchois
by Urszula Mróz • • 0 Comments
Składniki: 1, 20 kg łososia 2 cytryny tłuszcz 5 filecików anchois 3 łyżki masła sól biały pieprz Sposób wykonania: Łososia sparzyć wrzątkiem po czym osuszyć na papierowym ręczniku. Następnie oprószyć ją solą oraz pieprzem i skropić sokiem z jednej cytryny. Rybę ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i…
Ryby
Jesiotr zapiekany z serem
by Weronika Kasuda • • 0 Comments
Składniki: 1,5 kg jesiotra 4 ugotowane żółtka 1 ½ szkl. śmietany 1/3 szkl. 35 octu łyżka masła 2 łyżki oleju sok z ½ cytryny ¾ szkl. pokruszonych sucharów 1 szkl. żółtego sera sól pieprz gałka muszkatołowa Sposób wykonania: Jesiotra oprószyć solą i odstawić na 2 godziny. W między czasie żółtka rozetrzeć dodając śmietanę, ocet oraz…