Składniki: 4 pstrągi 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki octu 2 łyżki białego wytrawnego wina 3 łyżki bułki tartej 4 łyżki masła 1 jajko sól pieprz Sposób wykonania: Oliwę wymieszać z winem oraz octem, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i powstałą marynatą zalać pstrągi ułożyć w płaskim naczyniu. Wstawić pod przykryciem do…
Tag: filety rybne
Listy
Pulpety w koperkowym sosie
by Alina Jóźwiak • • 0 Comments
Składniki: 60 dag filetów rybnych 1 cebula 2 łyżki masła 1 czerstwa bułka jajko ½ l bulionu warzywnego 1 op gęstej śmietany 1 łyżeczka mąki 1 łyżeczka posiekanego koperku szczypta białego pieprzu szczypta suszonego imbiru szczypta suszonego czosnku sól Sposób wykonania: Rybę zmielić w maszynce po czym dodać do niej bułkę namoczoną w wodzie, posiekaną…
Listy
Łosoś w sosie z fasoli
by Aneta Wilk • • 0 Comments
Składniki: 1 kg świeżego łososia 1 puszka czerwonej fasoli 1 łyżka posiekanego imbiru 2 łyżki posiekanej cebuli 2 ząbki czosnku 2 łyżki wytrawnego białego wina 1 łyżeczka oleju sezamowego 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka cukru sól pieprz Sposób wykonania: Fasolę odcedzić pozostawiając połowę zalewy. Następnie dodać do niej posiekany imbir, cebulę oraz…
Listy
Pstrąg w kminku
by Izabella Adamska • • 0 Comments
Składniki: 4 małe pstrągi 4 gałązki pietruszki 4 plastry cebuli Marynata: sok z 1 cytryny 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki pieprzu ½ łyżeczki kminku Sposób wykonania: Sok z cytryny wymieszać z oliwa z oliwek. Następnie dodać sól, pieprz oraz kminek i całość dokładnie wymieszać. Do powstałej marynaty włożyć oczyszczone pstrągi…
Listy
Pstrąg z fenkułem i migdałami
by Paulina Nowakowska • • 0 Comments
Składniki: 4 niewielkie pstrągi 3 bulwy fenkułu 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki masła 1 łyżka posiekanej natki pietruszki garść płatków migdałów ½ cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Pstrągi natrzeć solą oraz pieprzem. Następnie fenkuł pokroić w plasterki i przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu, wówczas dodać rybę oraz płatki migdałowe. Całość smażyć z obu stron…