Składniki: 1 kg karpia 2 cebule 1 marchewka 3 łyżki masła ½ l ciemnego piwa 10 dag suchego piernika 2 goździki sok z ½ cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Posiekaną cebulę przesmażyć na rozgrzanym maśle. Wówczas dodać startą marchewkę i dusić razem kilka minut. Następnie oczyszczonego karpia oprószyć solą oraz pieprzem i przełożyć do marchewki…
Tag: filety rybne
Porady i Ciekawostki
Karp z szafranem i orzechami
by Zdzisław Osiecki • • 0 Comments
Składniki: 1 kg karpia ½ l bulionu warzywnego ½ cytryny 1 listek laurowy 4 łyżki oliwy z oliwek 4 cebule garść orzechów włoskich 2 garście płatków migdałowych 1 łyżka posiekanej natki 1 kromka białego chleba szczypta szafranu sól pieprz Sposób wykonania: Karpia dokładnie oczyścić po czym pokroić go w dzwonka i oprószyć solą. Przełożyć je…