Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: filet

Kurczak po marokańsku

Składniki: 2,5 kg udek lub piersi z kurczaka 30 dkg konserwowanych czarnych oliwek bez pestek 30 dkg konserwowanych zielonych oliwek bez pestek 8 suszonych moreli 20 dkg suszonych śliwek bez pestek ½ szklanki kaparów Marynata: 1 szklanka białego wytrawnego wina 1 szklanka brązowego cukru ½ szklanki octu winnego ½ szklanki oliwy z oliwek 3 łyżki…

Pyszne zrazy z kurczaka

Składniki: 50 dag mięsa z kurczaka czerstwa bułka 200 ml mleka 1 jajko 15 dag pieczarek 1 cebula 3 łyżeczki masła tarta bułka olej słonecznikowy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Zmielić mięso w maszynce. W mleku namoczyć bułkę. Wymieszać razem zmielone mięso, odciśniętą z mleka bułkę, pieprz, sól i masło. Umyte pieczarki posiekać, wymieszać z drobno…

Udka kurczaka w sosie imbirowym

Składniki: 4 duże udka z kurczaka 50 dkg brukselki 1 łyżeczka tartego korzenia imbiru ½ szklanki śmietany 2 cebule 6 łyżek masła 2 łyżki oleju 2 łyżki octu 1 liść laurowy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Na patelni rozgrzać olej i 1 łyżkę masła. Obsmażyć udka kurczaka na złoty kolor. Dodać pokrojoną cebulę, liść laurowy, sól…

Piersi z kurczaka w pikantnym sosie

Składniki: 2 całe filety z kurczaka sok z 1 cytryny ½ szklanki ostrego sosu 2 łyżki musztardy 2 łyżki masła naturalny jogurt Sposób przyrządzenia: Wymieszać sok cytrynowe z sosem i musztardą. Każdy filet z piersi dokładnie natrzeć marynatą i odstawić w chłodne miejsce na około 30 minut. Na patelni rozgrzać masło i obrumienić na nim…