Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: faszerowany

Wigilijny karp faszerowany

Składniki: 1 karp 1 – 2 kg , 1 porcja włoszczyzny marchew, pietruszka, seler 2 jaja ugotowane na twardo cytryna Farsz: mleko 3 łyżki dobrego masła 2 łyżki oliwy 1/2 czerstwej bułki 3 jajka 1 cebula  tłuszcz do wysmarowania naczynia sól, biały pieprz Sposób wykonania:  Karpia umyć, delikatnie sprawić, osuszyć i delikatnie odfiletować, nie uszkadzając skóry. Mięso…

Filety z dorsza faszerowane

Składniki: 500 g filetów z dorsza 3 łyżki posiekanej cebuli 1 cebulka 3 łyżki posiekanego selera 2 łyżki masła 1/3 szklanki octu winnego 1,5 szklanki tartej bułki 2 łyżeczki skórki cytrynowej 2 łyżki siekanej pietruszki 1/4 łyżeczki mieszanki ziołowej (np. zioła prowansalskie) 2 łyżki masła 1 łyżeczka curry 2 łyżki mąki 1 szklanka mleka 2…

Pstrąg faszerowany kaszą i ryżem

Składniki: 2 pstrągi 15 dag pieczarek 1 średnia cebula 2 łyżki oleju 1 szklanka ugotowanego ryżu 1 szklanka ugotowanej kaszy gryczanej 1 łyżka gorczycy 5 dag startego żółtego sera 5 dag masła gałązka bazylii sól , pieprz i sok z cytryny do smaku Sposób przyrządzenia: Sprawione ryby skropić sokiem z cytryny, oprószyć przyprawami. Cebulę i…

Schab z grzybowym farszem.

Składniki: – 1,5 kg schabu bez kości – sól – biały pieprz – suszony majeranek – 30 dag boczniaków – 3 łyżki oleju – natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Mięso opłukać w zimnej wodzie, osączyć, osuszyć papierowymi ręcznikami, ostrym nożem rozkroić na prostokątny płat grubości ok. 1,5 cm, oprószyć solą i białym pieprzem. Dokładnie oczyszczone grzyby…