Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: faszerowany

Szczupak faszerowany.

Skład: szczupak 6 dag bułki ½ szklanki mleka mała cebula 2dag tłuszczu 2 żółtka sól, pieprz, gałka muszkatołowa 2dag masła natka pietruszki 1 pomidor Sposób przyrządzenia: Szczupaka ostrożnie oskrobać, obciąć płetwy i ogon, opłukać, nadciąć skórę dookoła głowy, odwinąć i ostrym nożykiem, oddzielając od mięsa, ściągnąć. Przy ogonie odciąć cały tułów. Skórę odłożyć (jeżeli została…

Schab faszerowany kiełbasą.

Skład: schab bez kości cienka kiełbasa czosnek cebula olej sól, pieprz, papryka Sposób przyrządzenia: Schab umyć osuszyć, nożem wykonać kieszeń. Posypać solą, pieprzem, papryką i natrzeć roztartymi z solą 2 ząbkami czosnku. W utworzone nacięcie włożyć obraną ze skórki kiełbasę oraz drobno pokrojoną cebulę. Mięso obwiązać jak szynkę, piec w piekarniku około 1,5 godz polewając…

Pstrąg faszerowany trochę inaczej

Miał być pstrąg troszkę inaczej: pstrąga sprawić, zostawić głowę. Wetrzeć zioła (koleżanka, która podała mi ten przepis naciera pstrąga gotową przyprawą do ryb). Do brzucha włożyć nadzienie z masy makowej takiej do makowca, może być gotowa z puszki, można dodać różne bakalie: orzechy, migdały, skórkę pomarańczową, zawinąć w folię i upiec w piekarniku (piec krótko,…

Schab szpikowany czosnkiem i suszonymi śliwkami

Skład: Schab bez kości czosnek suszone śliwki śmietana majeranek mix kolorowych pieprzów sól, pieprz Sposób wykonania: Schab dokładnie myjemy i suszymy, przyprawiamy i odstawiamy w chłodne miejsce. Czosnek oraz suszone śliwki kroimy na ćwiartki, mieszamy z solą pieprzem i szczyptą majeranku. W schabie długim nożem wykonujemy wzdłużny otwór który napełniamy wykonaną mieszanką. Mięso smarujemy śmietaną,…