Składniki:
- 1 kg fasolki szparagowej
- 1 kg pomidorów
- 3 cebule
- 5 ząbków czosnku
- 2 łyżki masła
- bazylia, tymianek, nać kolendry
- sól, pieprz
Składniki: 2 puszki fasoli (białej i czerwonej) 2 papryki 2 cebule 6 łyżek posiekanej naci pietruszki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 6 łyżek oleju sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Fasolę z puszki wytrząsnąć na sito, wypłukać, obsączyć. W rondlu rozgrzać olej, dodać obraną i pokrojoną w plastry cebulę, smażyć 3 minuty mieszając, Dodać obraną ze skóry, pokrojoną…
Składniki: 1 kg fasolki szparagowej / może być mrożona / 25 dkg wędzonego boczku 1 łyżka oleju sojowego 1 szklanka śmietany 18 % sól, cukier, pieprz do smaku 2 łyżki posiekanego szczypiorku Sposób przyrządzenia: Fasolkę ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Boczek pokroić w słupki i lekko obrumienić. Ugotowana fasolkę odcedzić na sicie i…
Składniki: 25 dkg mięsa wołowego bez kości 1 litr bulionu mięsnego 20 dkg różyczek brokuły 20 dkg fasolki szparagowej 2 ziemniaki 1 cebula 2 łyżki oleju sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone mięso pokroić w paski grubości palca. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju, dodać porcjami mięso, mocno je obrumienić ze wszystkich stron. Ziemniaki…