Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fasolka szparagowa z wędzonym boczkiem

Składniki:

  • 1 kg fasolki szparagowej / może być mrożona /
  • 25 dkg wędzonego boczku
  • 1 łyżka oleju sojowego
  • 1 szklanka śmietany 18 %
  • sól, cukier, pieprz do smaku
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku


    Sposób przyrządzenia:

    Fasolkę ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Boczek pokroić w słupki i lekko obrumienić. Ugotowana fasolkę odcedzić na sicie i wyłożyć do szklanej salaterki. Obłożyć boczkiem, polać śmietaną i posypać obficie posiekanym szczypiorkiem. Podawać na gorąco jako samodzielną potrawę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *