Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fasolka szparagowa w sosie pietruszkowym

Składniki:

  • 1 kg fasolki szparagowej /może być mrożona /
  • sól, cukier
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka mąki
  • 1 szklanka bulionu warzywnego
  • ½ szklanki śmietany
  • odrobina soku z cytryny
  • ½ szklanki posiekanej zielonej natki pietruszki


Sposób przyrządzenia:
Fasolkę umyć, ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru, odcedzić. Z masła, mąki, bulionu warzywnego , śmietany i odrobiny soku cytrynowego ugotować sos, dodać posiekaną zieloną natkę pietruszki. Przygotowanym sosem zalać fasolkę, uprzednio wyłożoną na półmisek. Podawać na gorąco.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *