Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dynia z pomidorami z czosnkiem i papryką

Składniki:

  • 1 kg dyni
  • 4 strąki czerwonej papryki
  • 2 duże cebule
  • 4 łyżki  koncentratu pomidorowego
  • szczypta mielonej czerwonej papryki
  • sól, cukier, pieprz do smaku
  • ½ szklanki oleju sojowego
  • 2 łyżki mąki

    Sposób przyrządzenia:
    Dynię umyć, usunąć gniazda nasienne, obrać ze skóry i pokroić w cienkie plasterki , oprószyć mąką i lekko obrumienić na  tłuszczu. Paprykę umyć, osączyć, usunąć gniazda nasienne. Cebulę obrać i razem z papryką pokroić drobniutko. W rondlu rozgrzać olej dodać składniki i poddusić , gdy zmiękną dodać koncentrat pomidorowy, roztarty czosnek i przyprawić do smaku, solą, cukrem i pieprzem. Przygotowane warzywa wyłożyć na usmażoną dynię i chwilę poddusić. Podawać na zimno lub na gorąco jako dodatek do jaj, ryb i mięsa.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *