Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: fasolka

Fasolka szparagowa zapiekana.

Skład: 25 dag zielonej fasolki, 6 jaj na tward, 1 posiekana cebula, 1 i 3/4 szklanki ciepłego mleka, 4 łyżki masła, 2-3 łyżki mąki, sól, pieprz, natka pietruszki, 2 łyżki tartej bułki, Sposób przyrządzenia: Fasolkę wymyć, usunąć włókna i ogonki, pokroić w paski, włożyć do wrzątku, gotować, aż będzie prawie miękką Cebulę smażyć na rozgrzanym…

Fasolka szparagowa z kiełbasą

Skład: 600 g zielonej fasolki szparagowej, 30dkg kielbasy 80 ml oliwy, 6 zabkow czosnku, 150 g tartej bulki, sól, pieprz. Sposób przygotowania: Młoda zielona fasolkę, opłukac, odciać końce, usunać włókna. Fasolke pokroic w kawalki dlugosci 4 cm. Czosnek obrac, drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwć, dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę, podsmazyć, czosnek obrać posiekać, dodać…

Krewetki z fasolą szparagową

Składniki: – 10 dag mrożonych krewetek (bez pancerzyków), – 15 dag fasolki szparagowej (świeżej, mrożonej lub konserwowej), – 3 cienkie plasterki świeżego imbiru lub ćwierć łyżeczki do kawy sproszkowanego, – łyżka wiórków kokosowych, – ząbek czosnku, – 3 łyżki bulionu, – łyżka oleju, – pieprz, sól Wykonanie: Fasolkę ugotować i osączyć na sitku. Czosnek jak…