Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krewetki z fasolą szparagową

Składniki:
– 10 dag mrożonych krewetek (bez pancerzyków),
– 15 dag fasolki szparagowej (świeżej, mrożonej lub konserwowej),
– 3 cienkie plasterki świeżego imbiru lub ćwierć łyżeczki do kawy sproszkowanego,
– łyżka wiórków kokosowych,
– ząbek czosnku,
– 3 łyżki bulionu,
– łyżka oleju,
– pieprz, sól

Wykonanie:
Fasolkę ugotować i osączyć na sitku. Czosnek jak najdrobniej posiekać.
Na patelni rozgrzać olej, włożyć krewetki i mieszając smażyć około 3 min. Dodać imbir, czosnek i chwilę razem smażyć. Włożyć wiórki kokosowe i odsączoną fasolkę, wlać bulion,podgrzać i przyprawić do smaku.
Krewetki można zastąpić rybą morską.

1 comment for “Krewetki z fasolą szparagową

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *