Składniki:
- 2 puszki fasoli
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- kawałek selera
- 1 por/ biała część/
- szczypta majeranku
- pęczek natki pietruszki
- 2 litry wywaru drobiowego
- szczypta ostrej papryki
- 40 dkg wędzonego boczku
- sól, pieprz do smaku
Składniki: ½ kg mielone mięsa drobiowego 1 opakowanie makaronu świderki 2 cebule 2 łyżki oleju 1 puszka pomidorów 1puszka czerwonej fasolki 1 szklanka śmietany 3 łyżki mąki szczypta kminku sól, pieprz do smaku koperek Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przelać zimną wodą. Mięso drobiowe podsmażyć na oleju, dodać obraną posiekaną cebulkę, kminek,…
Składniki: ½ op makaronu muszle 10 dag czerwonej fasoli 10 dag czarnej fasoli 10 dag zielonej fasoli Zalewa: 50 ml octu winnego ½ szkl. oleju łyżka startej skórki cytrynowej 2 łyżki soku z cytryny 2 ząbki czosnku sól pieprz Sposób wykonania: Składniki podane na zalewę dokładnie i wstawić do lodówki na kilka godzin. W między…
Składniki: ½ op. mrożonej fasoli szparagowej ½ op. mrożonych brokułów 2 wędzone makrele czerwona papryka sól pieprz cebula 4 łyżki oliwy łyżka octu winnego kolendra Sposób wykonania: Fasolkę i brokuły zblanszować osobno w osolonym wrzątku. W między czasie mięso z makreli pokroić na mniejsze kawałki, paprykę pokroić w kostkę a cebulę posiekać,. Wszystkie składniki wymieszać…