Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa fasolowa na wędzonce

 

Składniki:

  • 2 puszki fasoli
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • 1 por/ biała część/
  • szczypta majeranku
  • pęczek  natki pietruszki
  • 2 litry wywaru drobiowego
  • szczypta ostrej papryki
  • 40 dkg wędzonego boczku
  • sól, pieprz do smaku

 

 

Sposób przyrządzenia:
Marchewkę, seler, pietruszkę, i cebulę obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Wywar wlać do garnka, zagotować, dodać warzywa i majeranek. Zagotować jeszcze 20 minut i dołożyć fasolę z puszki. Boczek pokroić plastry i podsmażyć na patelni na oleju na złocisty kolor, dodać do zupy. Całość gotować jeszcze około 25 minut. Doprawić solą, pieprzem i papryką do smaku. Natkę pietruszki i pora umyć, posiekać i posypać gotową zupę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *