Składniki: 700 g mięsa krabowego 700 g serka śmietankowego ¾ szkl startego parmezanu Łyżeczka zmiażdżonego czosnku ¼ szkl posiekanych szalotek pieprz 1/3 szkl posiekanego estragonu ½ łyżeczki suszonej papryki w płatkach 250 g makaronu muszle 2 pomidory starty parmezan Sos: 4 szkl tłustej śmietany 2 łyżeczki zmiażdżonego czosnku 2 łyżeczki posiekanych szalotek sól pieprz Sposób…
Tag: farsz
Porady i Ciekawostki
Faszerowana cukinia z serem feta
by Ala Kępa • • 0 Comments
Składniki: 4 cukinie 3 łyżki oliwy z oliwek 1 cebula 1 ząbek czosnku 55 g greckiej fety 25 g orzechów włoskich 55 g tartej bułki 1 jajko 1 łyżeczka posiekanego koperku sól pieprz Sposób wykonania: Cukinię wrzucić do wrzącej wody i gotować około 3 minut po czym ją odcedzić i przelać zimną wodą. Następnie z…
Porady i Ciekawostki
Faszerowane liście winorośli
by Natalia Kaszuba • • 0 Comments
Składniki: 225 g liści winorośli 115 g ryżu arborio 175 ml oliwy 1 cebula 1 ząbek czosnku 55 g orzeszków piniowych 55 g rodzynków 3 szalotki 1 łyżka posiekanej mięty 1 łyżka posiekanego kopru 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz sok z cytryny cząstki cytryny Sposób wykonania: Liście zalać wrzątkiem i odstawić na 20…
Listy
Farsz ze szpinakiem i feta do naleśników
by Wiktoria Staszewska • • 0 Comments
Składniki: 20 dag szpinaku 2 ząbki czosnku kawałek sera feta sól pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek Sposób wykonania: Szpinak blanszować we wrzątku z dodatkiem soli oraz cukru. Następnie odsączyć go na sicie i wrzucić na patelnie z rozgrzanym tłuszczem. Dodać jeszcze czosnek przeciśnięty przez praskę i dokładnie wymieszać. Wrzucić jeszcze ser feta pokrojony w…
Listy
Farsz szpinakowy z rodzynkami do naleśników
by Łucja Bochenek • • 0 Comments
Składniki: 20 dag szpinaku 2 ząbki czosnku garść rodzynek sól pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek Sposób wykonania: Szpinak blanszować we wrzątku z dodatkiem soli oraz cukru. Następnie odsączyć go na sicie i wrzucić na patelnie z rozgrzanym tłuszczem. Dodać jeszcze czosnek przeciśnięty przez praskę i dokładnie wymieszać. Na drugiej patelni na rozgrzanym maśle przesmażyć…