Składniki: 1 mostek cielęcy 3 łyżki bułki tartej 3 łyżki masła 1 jajko 1 łyżeczka majeranku 3 łyżki posiekanej natki sól pieprz Sposób wykonania: 2 łyżki masła utrzeć z bułka tartą, jajkiem i posiekaną natką pietruszki. Następnie oddzielić mięso od żeber, nie przecinając go do końca, tak aby powstała kieszeń. Doprawić do smaku solą oraz…
Tag: farsz
Porady i Ciekawostki
Mostek cielęcy nadziewany śliwkami i rodzynkami
by Filip Zimny • • 0 Comments
Składniki: 1 mostek cielęcy 3 łyżki masła ½ szkl rodzynek ½ szkl suszonych śliwek 1 szkl mleka bułka kajzerka sól pieprz Sposób wykonania: Rodzynki oraz śliwki namoczyć w wodzie. Natomiast bułkę namoczyć w mleku. Wówczas odcisnąć ją z namiaru mleka, dodać odcedzone śliwki i rodzynki. Całość dokładnie wymieszać. Następnie oddzielić mięso od żeber, nie przecinając …
Porady i Ciekawostki
Papryka faszerowana mięsem drobiowym
by Agnieszka Jeleń • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Jajka faszerowane w skorupce
by Ewelina Mastalerz • • 0 Comments
Składniki: 6 jaj 1 cebula ¼ kostki masła 2 łyżki bułki tartej sól pieprz Sposób wykonania: Jajka ugotować w osolonej wodzie wtedy jajka nie popękają. Następnie przekroić je wzdłuż na pół razem ze skorupkami. Wówczas jajka wyjąć ze skorupek i drobno posiekać. Na połowie rozgrzanego o masła zeszklić posiekaną cebulę, po czym dodać jajka. Wymieszać…