Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: farsz

Ziołowe jajka

Składniki: 8 jaj 2 łyżki majonezu pęczek bazylii pęczek natki pietruszki sól biały pieprz Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je odcedzić i obrać ze skorupek. Następnie przekroić je wzdłuż na połówki i łyżeczką delikatnie wydrążyć żółtka. Do żółtek dodać majonez oraz umyte listki bazylii i natki pietruszki. Całość dokładnie zmiksować na gładką…

Szyjka gęsi faszerowana wątróbką

Składniki: skórka z szyjki 20 dag wątróbki 2 jajka 2 łyżki bułki tartej garść rodzynków 1 łyżka masła ½ łyżeczki majeranku szczypta mielonego ziela angielskiego sól pieprz Sposób wykonania: Wątróbkę drobno pokroić po czym dodać do niej żółtka, masło, bułkę tartą i majeranek. Całość dokładnie utrzeć po czym doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie…

Faszerowane cytryny z serkiem mascarpone

Składniki: 4 cytryny 4 listki mięty 4 łyżki serka mascarpone 1 biała czekolada 1 kieliszek miodu pitnego kilka malin Sposób wykonania: Z cytryn odciąć czubek z jednej strony po czym delikatnie ją wydrążyć. Następnie miód wlać do rondelka, dodać połamaną czekoladę i gotować na małym ogniu, do momentu, aż czekolada się rozpuści. Wówczas zdjąć rondelek…

Mostek cielęcy z cebulowym farszem

Składniki: 1 mostek cielęcy 1 cebula 3 łyżki masła 1 jajko 3 łyżki bułki tartej ulubione zioła sól pieprz Sposób wykonania: Mięso odkroić od żeber, nie przecinając  go do końca, tak aby powstała kieszeń. Oprószyć ją solą oraz pieprzem. Następnie posiekaną cebulę zeszklić na części rozgrzanego masła. Wówczas dodać do niej żółtko, zioła i bułkę…