Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: farsz

Wołowe zrazy faszerowane

Składniki: 1 ½ kg zrazówki 20 dag wędzonego boczku 3 jajka 2 łyżki bułki tartej ½ łyżeczki mielonego ziela angielskiego ½ łyżeczki majeranku 2 łyżki masła 1 szkl bulionu warzywnego sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokroić na zrazy, które rozbić tłuczkiem. Następnie pozostałe okrawki oraz boczek zmielić w maszynce po czym wbić do niego jajka…

Nadziewane piersi z kurczaka

Składniki: 4 piersi z kurczaka 4 plasterki koziego sera 8 listków bazylii 4 suszone pomidory z zalewy 3 łyżki oliwy 2 łyżki soku z cytryny pieprz sól Sposób wykonania: Piersi z kurczaka naciąć tak aby powstała kieszeń. Do kieszeni tej włożyć po plasterki sera, suszone pomidory odsączone z zalewy oraz listki bazylii. Spiąć całość wykałaczką…

Faszerowane cytryny serkiem mascarpone

Składniki: 4 cytryny 4 listki melisy 4 łyżki serka mascarpone 1 biała czekolada 1 kieliszek miodu pitnego kilka malin Sposób wykonania: Z cytryn odciąć czubki, po czym wydrążyć z nich miąższ. Następnie w rondelku podgrzać miód po czym dodać do niego czekoladę połamaną na kawałki. Całość podgrzewać mieszając aż powstanie jednolita masa i czekolada się…