Składniki: 25 dkg pieczarek 6 dużych ziemniaków 2 cebule 2-3 ząbki czosnku 20 dkg wędzonego boczku szklanka śmietany 3 łyżki masła sól, pieprz, majeranek do smaku Sposób przyrządzenia: Ziemniaki dokładnie umyć, ponakłuwać widelcem, oprószyć solą. Obłożyć plasterkami czosnku, każdy zawinąć w folię spożywczą. Piec około godziny w temperaturze 200 stopni C. Pieczarki i obraną cebulę…
Tag: farsz
Listy
Gołąbki z farszem ziemniaczanym
by Karolina Żelechowska • • 0 Comments
Listy
Czerwona papryka nadziewana serkiem
by Wanda Nobis • • 0 Comments
Składniki: 2 słoiczki całej czerwonej papryki ½ kg białego pół tłustego sera pęczek zielonego koperku sól, pieprz do smaku 2 łodygi selera naciowego kilka liści sałaty lodowej Sposób przyrządzenia: Ser zmielić w maszynce, koperek umyć, posiekać, łodygi selera umyć, osączyć i pokroić w słupki. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem do smaku. Paprykę…
Listy
Cebula faszerowana pieczarkami w sosie śmietanowym
by Roksana Szczecina • • 0 Comments
Składniki: 12 dużych cebul 5 łyżek masła 2 łyżki mąki 4 jajka 1 ½ szklanki mleka 1 szklanka kaszy manny 1 kg pieczarek 1 szklanka śmietany sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać, ściąć wierzchy i usunąć miąższ. Miąższ cebuli posiekać i podsmażyć na tłuszczu. Wydrążone cebule sparzyć.3 jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać…