Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: farsz

Cytryny faszerowane sardynkami

Składniki: 4 cytryny 1 puszka sardynek ½ pęczka natki pietruszki 8 oliwek 1 cebula biały pieprz Sposób wykonania: Cebule i natkę pietruszki po czym dodać do sardynek razem z oliwkami. Całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku sokiem z cytryny. Następnie cytryny sparzyć wrzątkiem, odciąć wierzch i wydrążyć miąższ. Napełni je wcześniej przygotowanym farszem.

Jajka w skorupkach z ogórkiem

Składniki: 4 jajka 1 cebulka Pół kiszonego ogórka 2 łyżki tartej bułki sól pieprz masło Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je odcedzić i przekroić wzdłuż na pół uważając na skorupkę. Wyjąć z nich żółtko razem z bialskim i drobno posiekać. Następnie ogórka również drobno posiekać a cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym…

Jajka w skorupkach z papryką

Składniki: 4 jajka 1 cebulka kawałek czerwonej papryki 2 łyżki tartej bułki sól pieprz masło Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je odcedzić i przekroić wzdłuż na pół uważając na skorupkę. Wyjąć  z nich żółtko razem z bialskim i drobno posiekać. Następnie paprykę również drobno posiekać a cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym…

Ziemniaki z pikantnym farszem

Składniki: 6 ziemniaków 1 czerwona, ostra [papryka 10 dkg tartej bułki 10 dkg miękkiego masła ostra musztarda do smaku sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Ziemniaki wyszorować pod bieżącą wodą, ugotować w mundurkach w osolonej wodzie, schłodzić, obrać. Chłodne ziemniaki przekroić na połówki, ostrożnie wydrążyć łyżeczką część miąższu. Paprykę obrać, oczyścić, drobno pokroić. Masło, bułkę tartą, paprykę…