Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: farsz

Faszerowane jajkiem, pieczone pomidory

Składniki: 8 pomidorów 8 jajek 10 dkg tartego żółtego sera 2 łyżki tartej bułki 1 łyżka masła sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Ostrym nożem odciąć wierzchołek pomidora, używając łyżeczki wydrążyć z niego gniazda nasienne. Każdego pomidora przyprawić od wewnątrz, wlać jajko, posypać serem, tartą bułką, dodać odrobinę masła. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni…

Faszerowane, pieczone pomidory

Składniki: 6 dużych pomidorów 3 zielone ogórki ½ szklanki śmietany 30% sól, pieprz do smaku cukier, ocet posiekany zielony koperek Sposób przyrządzenia: Pomidory przekroić wzdłuż na połowy, łyżeczką wydrążyć miąższ. Na patelni rozgrzać masło, dodać bułkę tartą leciutko ją przyrumienić, schłodzić. Dodać natkę pietruszki, obrany i rozgnieciony czosnek, jajko, dokładnie wymieszać, przyprawić. Wydrążone połówki pomidorów…

Pomidorki nadziewane mizerią

Składniki: 6 dużych pomidorów 3 zielone ogórki ½ szklanki śmietany 30% sól, pieprz do smaku cukier, ocet posiekany zielony koperek Sposób przyrządzenia: Ogórki umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, osolić i przełożyć na sito, osączyć, odcisnąć, wymieszać ze śmietaną i doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem. Pomidory umyć, osączyć, ściąć na…

Pomidorki nadziewane warzywami

Składniki: 8 dużych pomidorów 2 pęczki posiekanego szczypiorku 2 pęczki rzodkiewek 2 zielone ogórki 2 jabłka 3 średnie marchewki sól, pieprz do smaku oliwa z oliwek Sposób przyrządzenia: Pomidory umyć, osączyć, ściąć wierzch, wydrążyć środki. Miąższ pokroić w kosteczkę, szczypiorek umyć, osączyć i drobno posiekać. Rzodkiewki umyć i pokroić w plasterki. Jabłka, marchewki i ogórki…