Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomidorki nadziewane mizerią

Składniki:

  • 6 dużych pomidorów
  • 3 zielone ogórki
  • ½ szklanki śmietany 30%
  • sól, pieprz do smaku
  • cukier, ocet
  • posiekany zielony koperek

    Sposób przyrządzenia:
    Ogórki umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, osolić i przełożyć na sito, osączyć, odcisnąć, wymieszać ze śmietaną i doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem. Pomidory umyć, osączyć, ściąć na jednej trzeciej wysokości od góry i delikatnie usunąć gniazda nasienne, wypełnić mizerią. Posypać posiekanym zielonym koperkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *