Składniki:
-
- 2 obrane, pokrojone w drobno pokrojone ogórki
- 20 pokrojonych w plastry rzodkiewek
- ½ szklanki kwaśnej śmietany kremowej
- sól, biały pieprz
Składniki: 1 kg ogórków 15 dag śmietany 5 dag twarożku homogenizowanego cukier sól koperek Sposób wykonania: Ogórki pokroić na plasterki. Śmietanę wymieszać z twarożkiem i doprawić do smaku solą oraz cukrem. Polać ogórki i posypać posiekanym koperkiem.
Składniki: 40-50 dag ogórków sól pieprz cebula 2-3 łyżki oleju sok z cytryny posiekany koperek Sposób wykonania: Ogórki pokroić w plasterki, cebule posiekać. Całość skropić olejem i sokiem z cytryny oraz doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Na koniec posypać posiekanym koperkiem.
Składniki: ogórek zielony 3 sztuki śmietana 0,5 kubka sól pieprz koperek 0,5 pęczka Sposób wykonania: Obrany ogórek pokroić w kostkę, która polać śmietaną. Następnie dodać posiekany koperek i dokładnie wymieszać. Na sam koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem
Składniki: 4 średnie ogórki sól 100 ml jogurtu 1 łyżeczka utartego kłącza imbiru Sposób wykonania: Obrane ogórki pokroić w cieniutkie plasterki, które oprószyć sola i wstawić do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie odcisnąć powstały sok i polać ogórki jogurtem oraz posypać startym imbirem. Całość delikatnie wymieszać.