Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mizeria

Mizeria z octem

Składniki: 3 ogórki 2 łyżki octu sól pieprz cukier Sposób wykonania: Ogórki obrać po czym pokroić w plasterki, które oprószyć solą i odstawić na 15 minut. Po tym czasie odsączyć sok, który powstał. Wówczas doprawić je do smaku pieprzem, cukrem oraz octem.

Mizeria ze śmietaną Uli

Składniki: 3 ogórki 150 ml kwaśnej  śmietany 1 pęczek koperku sok z ½ cytryny 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru szczypta pieprzu Sposób wykonania: Obrane ogórki pokroić na plasterki a koperek posiekać. Następnie śmietanę doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, cukrem ora pieprzem i polać nią ogórki z koperkiem. Całość delikatnie przemieszać.

Pomidorki nadziewane mizerią

Składniki: 6 dużych pomidorów 3 zielone ogórki ½ szklanki śmietany 30% sól, pieprz do smaku cukier, ocet posiekany zielony koperek Sposób przyrządzenia: Ogórki umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, osolić i przełożyć na sito, osączyć, odcisnąć, wymieszać ze śmietaną i doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem. Pomidory umyć, osączyć, ściąć na…

Mizeria na zimę

Składniki: 5 kg ogórków 1 kg cebuli 1 l oliwy 1 szkl. octu 3 łyzki soli 3 łyżki cukru 1 łyżeczka pieprzu główka czosnku 2 pęczki koperku Sposób wykonania: Obrane ogórki pokroić plasterki, cebulę w piórka a koperek posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Dodać oliwę, ocet, sól, cukier, pieprz oraz posiekany czosnek. Jeszcze raz…