Składniki: 4 filety z soli 5 dkg mąki sól, pieprz 2 łyżki masła 2 łyżki olej Farsz (pierzynka): 1 mała czerwona cebula pokrojona w drobną kostkę 2 łyżki masła 1 łyżka oliwy 2 szklanki tartej bułki 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz, papryka Sposób przyrządzenia: Przygotować farsz. W rondlu rozgrzać masło i oliwę, dodać…
Tag: farsz
Listy
Pieczarki z serkiem topionym
by Danuta Nowak • • 0 Comments
Składniki: ½ kg pieczarek 2 łyżki masła 1 cebula 1 serek topiony 1 łyżeczka ulubionych ziół sól pieprz Sposób wykonania: Cebulkę posiekać po czym zeszklić ją na rozgrzanym maśle. Wówczas dodać same pokrojone nóżki pieczarek i chwilę jeszcze dusić. Dodać zioła i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Farszem napełnić kapelusze grzybów. Ułożyć je na…
Listy
Farsz z jajek do naleśników
by Ewa • • 0 Comments
Składniki: 4 jajka 2 łyżki masła 1 cebula sól pieprz 2 łyżki bułki tartej Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i pokroić w kostkę. Następnie cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas zdjąć ja z ognia i dodać do jajek. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Można zagęścić bułką tartą.
Listy
Ziemniaki z twarogowym nadzieniem
by Alina Przybyłowska • • 0 Comments
Składniki 2 duże ziemniaki łyżeczka kminku 20 dag chudego twarożku 4 łyżki mleka łyżka oleju pół ząbka czosnku kilkanaście pestek dyni rzeżucha świeżo zmielony biały pieprz sól Sposób wykonania: Ziemniaki zalać osoloną wodą z dodatkiem kminku i gotować około 30 minut. W między czasie do twarożku dodać mleko oraz olej i dokładnie wymieszać. Doprawić do…
Listy
Pieczarki do naleśników
by Ewelina Dybała • • 0 Comments
Składniki 50 dag pieczarek pół szklanki śmietany 2-3 żółtka 1-2 cebule łyżka posiekanej natki pietruszki 2-3 łyżki oleju sól pieprz Sposób wykonania; Pieczarki pokroić w plasterki i smażyć na suchej patelni aż puszczą sok, wówczas wlać olej i dodać posiekaną cebulę. Trzymać na ogniu aż cebula się zeszkli, wówczas wlać śmietanę. Dokładnie wymieszać i doprawić…