Składniki:
-
- 8 dużych, oczyszczonych pieczarek
- 4 łyżki tartej bułki
- 4 cebulki dymki
- 1 mała papryczka chili
- 1 pomidor
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki soku z cytryny
- 4 łyżki tartego sera mozzarella
- 5 dkg boczku
- sól
Składniki: 30 dużuch pieczarek ½ szklanki tartego sera pecorino Romano ½ szklanki tartej bułki 2 drobno posiekane ząbki czosnku 1 łyżeczka posiekanej mięty 2 łyżki posiekanej natki pietruszki oliwa sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Grzyby oczyścić, wyciąć trzony. W miseczce wymieszać tarty ser, tartą bułkę, czosnek, miętę, 2 łyżki oliwy, sól i pieprz. Tak przygotowanym farszem…
Składniki: 15 dużych pieczarek 1 szklanka pokruszonego sera feta 1 łyżka octu balsamicznego tarty parmezan sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Pieczarki oczyścić, wyciąć trzony. Na patelni rozgrzać oliwę, smażyć na niej kapelusze pieczarek przez 5 minut, dodać ocet balsamiczny, wymieszać. Grzyby wyjąć na ręcznik papierowy, obsączyć z oleju, przyprawić. Wnętrze grzybów od strony blaszek wypełnić pokruszonym…
Składniki: 8 pomidorów 4 jajka 4 łyżki startego żółtego sera ½ szklanki mleka 2 łyżki masła natka pietruszki sól, pieprz do smaku margaryna do posmarowania naczynia Sposób przyrządzenia: Pomidory umyć, ściąć wierzchy, wybrać nasiona i płyn. Masło rozpuścić, wlać roztrzepane jajka, mleko, wsypać ser, sól, pieprz, posiekaną zieloną natką pietruszki i usmażyć na małym…
Składniki: 6 dużych pomidorów ½ kg mięsa wołowego posiekanego jak na tatar 3 łyżki musztardy 1 łyżeczka przyprawy barbecue 1 łyżeczka estragonu 1 pęczek zielonej pietruszki 2 żółtka 5 łyżek oliwy sól, pieprz do smaku kilka liści sałaty lodowej Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać, posiekać drobniutko. W Głębokiej miseczce wymieszać żółtka, musztardę, oliwę, posiekaną cebulę, pietruszkę,…