Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczarki faszerowane chili, pomidorami i czosnkiem

Składniki:

    • 8 dużych, oczyszczonych pieczarek
    • 4 łyżki tartej bułki
    • 4 cebulki dymki
    • 1 mała papryczka chili
    • 1 pomidor
    • 1 ząbek czosnku
    • 2 łyżki soku z cytryny
    • 4 łyżki tartego sera mozzarella
    • 5 dkg boczku
    • sól

Sposób przyrządzenia:
Odciąć trzony pieczarek, pokroić je w drobną kostkę. Boczek pokroić w kostkę, wytopić na patelni. Dymkę, pomidory i chili pokroić drobno, dodać pokrojone trzony pieczarek, bułkę tartą i skwarki boczku, dokładnie wymieszać. Farszem napełnić kapelusze pieczarek, polać oliwą wymieszaną z sokiem cytryny i czosnkiem. Posypać tartym serem. Tak przygotowane pieczarki piec w dobrze nagrzanym piekarniku do momentu aż ser zacznie się rozpuszczać. Podawać gorące.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *