Składniki: 2 ząbki czosnku 5 łyżek oleju kilka kropel soku z cytryny natka pietruszki liście selera sól pieprz Sposób wykonania: Natkę pietruszki i listki selera grubo poszatkować. Dodać do nich posiekany czosnek, olej oraz kilka kropli soku z cytryny. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Farsz idealny do wigilijnego karpia.
Tag: farsz
Listy
Roladki z cielęciny z szynką i jajkiem
by Oliwia Brzoza • • 0 Comments
Listy
Farsz z twarożkiem do ziemniaków
by Urszula Zawierucha • • 0 Comments
Składniki: 25 dag twarogu łyżka bitej śmietany sól pieprz rzodkiewka 2 łyżki posiekaj natki pietruszki 2 łyżki posiekanego szczypiorku ząbek czosnku Sposób wykonania: Twaróg rozdrobnić widelcem po czym dodać do niego rzodkiewkę pokrojoną w kosteczkę, posiekany czosnek oraz posiekaną zieleninę. Całość dokładnie wymieszać pod koniec dodając jeszcze bitą śmietanę oraz sól i pieprz do smaku.
Listy
Pieczarkowy farsz do ziemniaków
by Karolina Mielniczuk • • 0 Comments
Składniki: 45 dag pieczarek łyżka masła sól pieprz 2 łyżki śmietany kremówki łyżka posiekanej szałwii ½ ulubionych suszonych ziół Sposób wykonania: Obrane pieczarki pokroić na plasterki po czym poddusić na rozgrzanym maśle. Następnie dodać do nich ubitą śmietanę oraz sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszać i trzymać na ogniu jeszcze około 3 minut.…
Listy
Farsz ze szpinaku do ziemniaków
by Lidia Pawluk • • 0 Comments
Składniki: 30 dag mrożonego szpinaku ząbek czosnku sól pieprz 2 łyżki gęstej śmietany 15 dag sera owczego Sposób wykonania: Szpinak wrzucić na gorąca patelnie po czym dodać do niego posiekany czosnek, pokrojony ser i śmietanę. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.