Składniki: 15 dag cebuli 10 dag boczku ½ pęczka natki pietruszki 2 łyżki przecieru z jabłek sól pieprz Sposób wykonania; Cebulę posiekać a boczek pokroić w kostkę i razem przesmażyć. Następnie dodać przecier z jabłek i posiekaną natkę pietruszki. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Tag: farsz
Listy
Deser ze śliwek i orzechów
by Gosia Pastuszka • • 0 Comments
Składniki: 40 dag suszonych śliwek 10 dag łuskanych orzechów laskowych 1 /3 szklanki smażonej skórki pomarańczowej 1/2 szklanki śmietanki łyżka cukru pudru Sposób wykonania: Śliwki wymieszać z orzechami i skórką pomarańczową. Śmietankę ubić z cukrem pudrem i polać deser.
Listy
Pomidory faszerowane Marzeny
by Marzena Wachowiak • • 0 Comments
Listy
Ruloniki z wędzonego łososia
by Ewa Czaja • • 0 Comments
Składniki: 200 g wędzonego łososia w plastrach 200 ml śmietany kremówki 2 łyżki startego chrzanu 2 pęczki koperku sok z ½ cytryny 1 cytryna sól cukier Sposób wykonania: Śmietanę ubić na sztywną piane po czym dodać do niej posiekany koperek oraz chrzan. Delikatnie wymieszać i doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą oraz cukrem. Powstałą…