Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: dziczyzna

Sałatka buraków, ogórka i marchewki

Składniki: 150 g ugotowanego mięsa z dziczyzny 200 g ogórków konserwowych 1 burak 1 seler 1 marchewka 1 ziemniak 4 łyżki majonezu sól pieprz natka pietruszki Sposób wykonania: Mięso oddzielić od kości i pokroić na mniejsze kawałki. Następnie marchewkę, seler, ziemniak i buraka ugotować po czym pokroić je w kostkę. W między czasie ogórki pokroić…

Królik w śmietanie

Składniki: 1 królik 100 g boczku 2 łyżki śmietany ½ łyżki posiekanych orzechów włoskich 2 łyżki masła sól pieprz natka pietruszki Sposób wykonania: Królik oprószyć solą oraz pieprzem po czym naszpikować go słupkami boczku. Następnie królika posmarować śmietaną i posypać orzechami włoskimi. Ułożyć w natłuszczonej brytfannie i upiec w rozgrzanym piekarniku.  

Przepiórki z serem grongonzola i śliwkami

Składniki: 20 przepiórek 10 śliwek 1 łyżka oliwy z oliwek ½ szkl. porto ¾ szkl sera grongozola sól pieprz Sposób wykonania: Umyte przepiórki przekroić wzdłuż na pół. Następnie śliwki drobno pokroi i wsunąć pod skórę przepiórek. Całość oprószyć solą oraz pieprzem. Przepiórki smażyć przez ok. 5 minut z obu stron, wówczas wlać wino i posypać…

Chrupiące sznycelki z sarniny z ziołami

Składniki: 2 plastry sarniny 5 dag białego pieczywa bez skórki 1 jajko 1 łyżka bitej śmietany 1 łyżka mąki ½ łyżeczki posiekanego tymianku ½ łyżeczki rozmarynu ½ łyżeczki majeranku 4 łyżki oleju sól pieprz Sposób wykonania: Chleb pokroić po czym zemleć go  maszynce  i dodać do niego zioła. Jajko wbić do  śmietany i dokładnie rozbić.…