Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: duszone

Kabaczek duszony z cebulą w sosie

Składniki: kabaczek 2 cebule 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki ketchupu 2 ząbki czosnku sól pieprz mielona papryka cukier musztarda olej Sposób wykonania: Kabaczka obrać ze skory i pokroić go w drobną kostkę po czym wrzucić go na rozgrzany olej, przesmażyć , dość często mieszając. W między czasie na osobnej patelni przesmażyć posiekany czosnek z…

Kapusta czerwona w winie

Składniki: główka czerwonej kapusty 2 łyżki pokrojonego w kostkę wędzonego boczku 1 szkl czerwonego wytrawnego wina 2 cebule goździk cukier 3 łyżki oleju łyżeczka octu winnego sól pieprz Sposób wykonania: Na rozgrzanym oleju przesmażyć boczek, wówczas dodać do niego posiekaną cebulę. Smażyć do momentu, aż cebula się zarumieni. W między czasie poszatkowaną kapustę sparzyć wrzątkiem…

Wątróbki drobiowe duszone w winie z jabłkiem

Składniki: ½ kg wątróbek 1 szkl białego wytrawnego wina 1 łyżeczka ziół prowansalskich szczypta białego mielonego pieprzu 1 cebula 2 winne jabłka 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki masła sól Sposób wykonania; Wątróbki natrzeć ziołami prowansalskimi i zalać białym winem, odstawić na kilka godzin. W między czasie cebulę pokroić na piórka i podsmażyć ją…