Składniki:
- kabaczek
- 2 cebule
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki ketchupu
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- mielona papryka
- cukier
- musztarda
- olej
Sposób wykonania:
Kabaczka obrać ze skory i pokroić go w drobną kostkę po czym wrzucić go na rozgrzany olej, przesmażyć , dość często mieszając.
W między czasie na osobnej patelni przesmażyć posiekany czosnek z pokrojoną w piórka cebulę.
Wówczas dodać do nich koncentrat pomidorowy, ketchup oraz 2 łyżki wody.
Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem, mieloną paprykę, cukrem oraz musztardą.
Doprowadzić do wrzenia po czym wymieszać razem z kabaczkiem.
Trzymać jeszcze około 10 minut na małym ogniu pod przykryciem.